Wall of art!

Publicerat: 2011-01-31 | 22:21:54 i Hemma hos Lina

Nu är det bara kaminen som fattas!
Och tyvärr ser man inte tavelmotivet så bra i mitten men jag kallar mästerverket för:


 Ketchup in the Dark!Och min älskade Betty är på plats, nu känner man sig hemma ;)


Inte bara jag.....

Publicerat: 2011-01-31 | 15:37:26 i Sessorna

...... som inte sköter vikten.

Tyvärr så går det inte så som vi skulle vilja att det gick för lilla Troyas vikt...

Så nu är det väckning för amning varannan timme på dagtid.
Inga mer 3-4 timmars sovstunder inte.

Natten får hon sova hur mycket hon vill på iaf. Mig spelar det ingen roll, så länge lilla skrutt börjar gå upp i vikt! Hon e ju så liten! Idag vägde hon på 3150 g och är snart en  månad gammal!

Kolla denna lilla fotled och jämför så ser ni att den är lika bred som min tumme ungefär. Titta sen på din egen tumme, så liten!!!


Inte bara minus...

Publicerat: 2011-01-31 | 09:38:42 i Vikt, motion & kost
Ja det är tur att man bara har sett den minskning av vikten som varit som ett plus under amningen.....
För nu är det inte minus siffror längre!

Ja det är verkligen så att vid minsta lilla grej jag unnar mig så går jag upp i vikt. En del säger att dom bara behöver titta på en godis så går dom upp i vikt men med mig så är det sant!

Nu har jag inte promenerat på en vecka och har inte haft orken att fixa med gröt på morgonen, smoothies och fruktsallad som mellis istället för dom berömda "panikmackorna" man smäller i sig när man är småhungrig.
Och på en vecka har jag lyckats jobbat upp mig 3 hela kg den ni!
Så går det när jag är sjuk och inte har orken att promenera och vara nogrann med maten.

Min kropp har svajjat så här pass lätt ända sen jag fick min struma diagnos, då gick jag ner till 52 kg!!! Och jag är 179 lång!!!
Den vikten gav mig ett BMI på 16 vilket betyder allvarlig undervikt! Man såg alla revben på mig, skellettet i ansiktet visade typ ögonhålor och jag såg ut som ett skellet med hudöverdrag. Men jag akutopererades då också.

Men jag vet att det är ju inte fett utan vätska till 99 %.. Och lika är det ju när man gått ner så pass mycket på några dagar bara, utan att göra en större ansträngning i motion.

Men jag har kollat upp vad som gäller när man ammar och vill anpassa kosten lite, och det rekomnderas att göra från att barnet är 6 veckor i så fall. Och jag är ändå inte frisk ännu, har tokont i halsen och är snorig, så det får jag ta fram över..

Men nu är det inte lika kul att kolla på min lilla "ticker" längre.....

projekt vardags rum!

Publicerat: 2011-01-30 | 09:05:08 i Hemma hos Lina


Bokstödet med bokstaven B var ju ett måste i familjen Börjesson ;)
Från Ikea
Används dock som pynt då jag hatar att ha böcker synliga.


Nya soffklädslar och svarta bordskivor.
Man ser även en av barnfåtöljerna från Ikea som jag målat svarta.

Några bilder...

Publicerat: 2011-01-30 | 09:00:15 i SessornaStorasyster och mormor ger första flaskan!
Lovely Sunday morning :)

Publicerat: 2011-01-30 | 08:16:32 i Allmänt

Dom senaste dagarna har jag bara vilat och det är helt otroligt hur trött man kan vara utan att man vet det! Pommes vad jag har sovit. Skönt, man känner sig som en ny människa nu.

Idag ska jag köra Ronja till ett kalas först, sen ska  jag hämta min stora 9-åring på Arlanda :) Hon fyllde ju år igår och idag kommer hon hem från pappa sin :) Jag ringde och sjöng för henne igår men hon hade inte tid att prata, hahahaha. Dom var ute shoppade, hon hade köpt leksaker, skulle kolla jacka och skor också, sen lekland, vidare på bio för att sedan avsluta dagen på en resturang... Ingen dålig dag vill jag påstå!! Hon var så lycklig :)

Det roliga är att hennes kompisar ringde igår och dom har förberett en överaskningsfest för henne! Så efter jag hämtat henne ska jag släppa av henne hos dom, och hon vet ingenting :)
Det ska nog bli skoj för henne :)

Själv har jag massor jag vill göra!! Men nu ska jag ta det med lugn och ro, så det räcker med att jag ska tvätta lite idag. I morgon ska jag slutföra konst projektet, för då är Fredric ledig och kan hjälpa mig här hemma.

Nu ska morgonen mysas med film  och varm choklad :)


Arsenik i barnmaten!

Publicerat: 2011-01-28 | 16:05:47 i Allmänt

Skandal!
Hur i helvete kunde det vara så i Sverige som ska ha så mycket kontroller på allt!
Nu är man ju livrädd att använda sig av dessa grejjer!, hoppas att ammningen funkar bra så att man inte behöver använda ersättningen..


"– Det är allvarligt om produkter för spädbarn innehåller höga halter arsenik, kadmium och mangan. Ett barn som livnär sig på modersmjölksersättning med de här halterna mangan kan få i sig mer än det så kallade tolerabla dagliga intaget. I dagsläget vet vi inte om det kan ge negativa hälsoeffekter, det behöver utredas vidare. Tills vidare råder vi därför föräldrar att i samråd med sin dietist eller läkare välja ersättningar med låga halter mangan, säger Emma Halldin Ankarberg.
– Ta kontakt med din barnhälsovård om du undrar om ditt barn får i sig skadliga mängder av de här ämnena. Det är vårt råd."

"Avråder Livsmedelsverket föräldrar att ge de här produkerna till sina barn?

– Det som ska göras är en större kartläggning, så att vi får ett bättre grepp om marknaden. Innan dess vet vi inte, säger Emma Halldin Ankarberg.

Kan de barn som har ätit de här produkterna ha tagit skada?

– Det vet väl egentligen ingen."
För att läsa hela artikeln:

Aftonbladet- Arsenik i barnmaten


Stock och sten!

Publicerat: 2011-01-28 | 15:49:11 i Mamman
Fi fäään vad det gör ont med mjölkstockning!!! Ena bröstet såg ut som en vattenmelon och gjorde ont till tusen igår. Och jäklar vad fort det gick!
Kände att det började bli ömt vid tre, sen blev jag yr och började vingla när jag gick.. En timma efter det hade jag tokhög feber och låg och grinade i baksätet av smärta och feberyra. Det gjorde såå ont att jag ville bara amputera bröstet!

efter att rådgjort med jouren så fick jag åka in iaf, ville absolut inte men dom ville kika på mig. Och efter massa ompyssling så började det släppa lite till slut iaf. Och när vi pratat om hur mna dagar sett  ut så fick jag lite "bassning"  för att jag inte tagit det lugnare..Man har full fart hela tiden med 14 järn i elden och sen kom det stora erkännandet till varför jag ställer dom kraven på mig själv. Jag får dåligt samvete om jag måste säga till barnen att vänta för att jag måste vila eller för att det ser stökigt ut hemma. Så då resulterar det i att jag prioriterar allt annat än att vila.

Och min söta mor köpte en ny amningsBH idag till mig som är kanon skön, snacka om skillnad!!! Så snålwerner som bara köper billiga grejjer fick sig en knäpp på nosen idag! Den kostade dubbelt så mycket mer än den jag hade tidigare men jäklar vilken skillnad! Värken avtog efter haft den på i bara 10 minuter! Jag trodde ju att den skulle bli för stor, sköterskan på jouren rekomnderade större storlek, men den satt som en smäck :) Så nu är man i klass med Pamela snart, e-kupa är nog fasiken i ungefär samma klass som henne ;) Fast jag tror mjölk är hälsosammare än silikon ;)

Sen att jag tänkt så mycket på att jag "måste" ut och promenera för att komma igång med motionen igen och få tillbaka beach kroppen. Men jag är inte som en del andra som efterbara några veckor är fit for fight, jag är rund nu och har och kommer få jätte svårt att få bort dom kilona. Men alla är vi inte lika och så är det bara. Man kan inte jämföra sig med andra eftersom man har den kropp man har och man kan bara ta vara på den så gott man kan. Sen om andra har turen att komma i form fort så är ju det kanonbra för dom, och jag kommer i min takt som är bra för mig.

Avundsjuka är ett gift, usj hur folk kan bete sig pga den.. När man kollar in större bloggar blir man mörkrädd emellanåt av dom kommentarer som haglar in. stort cred till dom som orkar fortsätta blogga trots all skit som haglar, jag vet att jag inte skulle klarat det...


Nu blev det sidospår här, är lite svårt att skriva ihop något med tokhög feber, man e ju lite snurrig!

Det som dom iaf sa var att kroppen säger ifrån när det inte orkar längre och det gick fort igår! En timme från att må prima till att ligga och skaka. Så även om psyket är starkt så sa kroppen : Nej , nu lägger vi ner. Fast igår kändes det ganska hopplöst när jag satt på jouren, så just då var psyket i botten också, grät som ett litet barn.

Men nu ska jag iaf bara vila i helgen och ta hand om mig!
Fredric jobbar, Natalie är i Oslo och Ronja är med min mor, så nu kan jag bara slappna av med Troya och se till att amningen kommer igång rätt igen och att jag tar hand om min kropp!

Konstnär Börjesson

Publicerat: 2011-01-26 | 23:34:09 i Hemma hos Lina
Jo i sann Hollywood fru ala Isabell Adrian så är jag oxå konstnär!!

Tror ni jag oxå kan sälja dessa för 20 000........ dollar!!!!???

Så vacker.. eller hur?

Sen började tvättmaskinen centrifugera och den ändrades till:Men den är lika grym för det! I morgon ska ett knall rött stänk på den också!!


Sen blev det små tavlor med stänk på...Och när man jobbar med stänk teknik så bör rätt skyddsutrustning vara med !
Hahahahahaha den bjuder jag på!

Lite andra bilder från vardagsrummets utvecklig kommer här :
Väggen är inte helt torr ännu..
I morgon kommer nya klädslar och kaminen :)

Mattorna kommer nästa vecka..

Och i morgon ska jag även få sätta upp min lilla älskling:


Lovely Betty!!!
Nej nu måste jag sussa, det är ju Troyas filminspelning imorgon och vi lär kliva upp vid 05.00 för att vara där i tid!! Så natti natti!!!

Svart vitt!!

Publicerat: 2011-01-26 | 10:19:50 i Hemma hos Lina
Nu görs vardagsrummet om och både jag och Fredric älskar det!!!
Vi är liksom både förtjusta i när saker har lite attityd och det blir det när man kör svart och vitt.

Innan så hade vi en vit vägg, två beiga och en blommig.


Och nu är det tre vita väggar och den blommiga blev svart!


`

Vad tycks??? Före eller efter?Sen kommer det bli en kamin mot den svarta väggen :)
*Hittade en kanonfin liten svart på blocket, fyndade när jag prutade ner den 300 kr , sånt gillas!
*Svarta klädslar på sofforna ska på.
*Svarta mattor under borden.
*Borden ska pimpas med svarta bordskivor.
*Tavlorna med barnen på har fått svarta ramar, även tavlan med träden fick svart ram och ska sitta mot vita väggarna.
* Väggord ska upp
*Hemmagjorda tavlor i hollywoodfru anda ska skapas idag! Hoppas dom blir bra, lägger upp en bild sen så får alla se vare sig det blev bra eller dåligt! Men en med rinnande färg och fyra små med stänk är det tänkt iaf!
* Gungstol har vi fått låna av svärmor och den ska stå brevid kaminen, så mysigt att amma i den sen :) Men vi fortsätter leta efter en som vi kan måla och fixa med, eftersom denna är ju bara till låns. Vill måla en svart och vit, typ svarta spjälor och gungskenorna sen resten vitt typ.

Sen blir det lite piff med gardiner, ljus och kuddar.. Och om allt vill sig väl har vi ett dröm vardagsrum!

Vilken jäkla dag!!!

Publicerat: 2011-01-24 | 22:01:53 i Allmänt

Vilken dag det har varit! Känslorna har strömmat i olika styrkor och former...

Idag har Natalie gråtit också, tre gånger efter skolan. Det är inte vanligt ska jag lova..
Jag hoppas det är för att hon är trött efter en övernattning i helgen och inte för incidenten i skolan. Men jag vet inte vad jag ska tro. Hon säger att hon inte vet varför hon är så ledsen. Jag frågade rakt ut vad hon kände efter det som hänt i skolan och hon svarade att hon tyckte det var konstigt vad fröken hade sagt om läxorna.
Och det förstod jag att hon skulle suga i sig av på en gång, fan oxå rent ut sagt!

Och sen är det lite för konstigt sammanträffande för att det inte skulle vara det som påverkat henne idag, men jag får se hur hon mår i morgon. Men mamma hjärtat gör sååå ont när man har sin 9-åriga dotter i knät och tårarna rinner okontrollerat. Man vill bara ta det som gör ont i henne och ta över på sig själv! Hoppas hoppas hoppas det inte blir något strul med att hon inte vill vara i skolan eller så. Hon älskar skolan, har alltid skött sig i skolan och haft kul där. Och en sån här sak ska inte få ändra på det....
Men nu ska vi inte gå händelser i förväg hon kan ha varit trött också!

Jag har suttit och funderat hur jag ska gå till väga med detta och kommit fram till att jag kommer skriva ett brev till fröken om vad vi känt efter dagens samtal och varför jag anser att vi bör träffas och prata. För skriver jag i kontaktboken kan Natalie läsa det och jag vill liksom att detta inte ska bli något utdraget och någon hon behöver bli påmind om flera gånger. Vi vuxna kan lösa detta och prata om hur fel det blev idag och att vi inte vill ha det så i framtiden. Hon är ett barn som ska gå till skolan med glädje och trivas med vänner och lärare.. Men börjar hon prata om det själv så kommer jag självklart lyssna på henne.

Nu på fredag ska hon till Oslo för att fira sin födelsedag med sin far, känns riktigt bra. Hon behöver en helg där hon får var nr1 och vara det totala fokuset i tre hela dagar! Dom skulle bada och gå till ett lekland med 5 våningar osv.. Så hon kommer nog att få många skratt i helgen :) 

Av oss önskade hon sig pengar och en dag på Gränby centrum så det har vi planerat när hon kommer hem, men vi har fixat ett litet paket som vi kommer gömma i väskan så att hon ser det när hon kommit fram :)

Mitt fina fina hjärta som jag älskar så otroligt. Dom senaste nio åren har varit dom mest underbara och bästa jag någonsin kunnat få!
Gaaaahhhhhhh!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Publicerat: 2011-01-24 | 15:27:00 i Allmänt
Ja dagen idag vände så fort!

Den var skitbra och allt var perfekt.. Vi skulle hämta Natalie i skolan och jag gick därför in i klassrummet för att visa hennes lärare att jag hämtade henne och att hon inte skulle åka taxin hem.

Jag frågade henne om jag behövde säga till någon mer att jag hämtade henne eller om det räckte med att läraren viste. Jag får då till svar att det är ju bra om man säger till men det är inget måste.

Hmmm, konstigt.. Så då har dom inte så står koll på var barnen tar vägen mellan klassrum och skolbuss/ taxi då eller? Men jag sa inget om det...

Men då öppnar hon munnen om Natalie, inför andra barn och vuxna till och börja med, och säger att det måste bli skärpning för att det varit så mycket runt Natalie. Hon sa att hon visste att vi hade en liten hemma men det är för mycket runt Natalie nu iaf.

Jag står som ett frågetecken och fattar ingenting.. Vad menar hon nu då?

Jo Natalie hade missat att det var bad idag och även flera gånger innan också. Och sen hade hon varit slarvig läxan flera ggr. Detta enligt hennes lärare!

Jag blev så arg, men ville inte säga något inför andra barn osv så jag behöll lugnet någorlunda och ifrågasatte vad det för läxor som blivit lidande. Och när vi går in på läxorna så visar det sig att alla läxor har blivit gjorda, inga böcker var glömda hemma, läxan var signerad av mig på hennes kort. Ja men då har jag blandat ihop barn säger hon då! Men gi F-N att gå på mig om klagomål då! Ha fakta innanför västen lilla vänn!

Jo och badet hade hon missat idag och jag sa att det var mitt fel och det hade bara hänt en gång förr (förra terminen). Men tydligen är vi dom svarta fåren som missat 2 bad sen i somras, inga andra familjer glömmer tydligen.. Med tanke på att förra terminen gick dom ut med att bad var den första måndagen i månaden och mig veteligen är inte det idag. Nej, men det var ju ändrat denna termin och det ska ju jag som är Saida veta om då eller? 


Då säger hon att ja det blir ju tokigt att hon inte kliver av bussen vid simhallen utan åker till skolan. För då blir dom ju ståendes här själva på skolgården om ingen har tid att gå med dom till simhallen.

Min reaktion på det var inte så mycket just där och då. Jag var så chockad att hon gick på som hon gjorde och att hon var så sur i tonläge mot mig. Kändes som att hon bara letade fel och orsaker att gnälla på.

Men i efterhand så slog det mig att det måste ju även finnas någon som tar emot barnen vid simhallen, som typ bussvakterna i skolan. Som ska veta att med denna buss kommer 2 barn tex.. För annars kliver dom av där själva då och får stå och vänta på resterande i klassen eller hur funkar det? Går dom in och byter om och hoppar i själva? Dom måste väl ändå samlas innan eller något liknande.
Och att säga inför min dotter, som redan haft problem med att faktiskt blivit lämnad av både taxi och bussvakt när hon blev lämnad ensam i regnet i 45 minuter innan hon gick och letade efter hjälp, att hon kan bli ensam på skolan om hon inte kommer ihåg att kliva av vid simhallen, det är väl ändå att sprida oro och osäkerhet!

Jag pratade dock med Natalie efteråt och har sagt att hon kan alltid ringa mig om något blir tokigt och förklarat att skolan kommer aldrig att vara helt tom på folk och att en vuxen kan hon alltid hitta..


Ska jag verkligen behöva få en avhyvling från läraren inför andra vuxna och barn för:

1. saker som inte stämmer
2. att jag missat badtillfälle 2 ggr sen i somras

????????

Sen har hon ingen rätt att lägga sig i om hurvida vår tillvaro ser ut med en bebis i familjen! Sen Troya kom har lugnet i vår familj infunnit sig! Innan var det rörigt och oroligt här hemma, nu är det lugnt. så hon är ingen "förklaring" till att Natalie missade sitt bad idag! Spekulationer kallas sånt tänk för!  
Och om det är något som stör Natalies skolgång så säg till mig så kan vi sätta oss ner och prata om det som vuxna människor med barnets bästa i intresse! Trodde det gick lite mer proffsigt till när man hade synpunkter på barn och föräldrar..
Och slipper vi ha allmänt korridor gnäll över en bänk..


Sen är det såååååååå dumt av henne att stå och säga så där inför Natalie!! Så som Natalie kämpar med sina läxor.. Ja hon har pruttenkelt för sig när det kommer till att läsa och skriva och har inte att "kämpa" med så. Men hon skriver orden om och om och om igen för att få bokstäverna se fina ut och för att impa på fröken.
Sen står fröken och säger att hon inte sköter läxorna och att det är för mycket runt henne....

Duktigt fröken! där sänkte du precis en 9-åring som bara vill impa på dig!
I min dotters värld så ger hennes ansträngnigar resultat och det ger vi henne bekräftelse på hemma iaf.. Tänk att vi hinner det trots att "det är så mycket runt oss"! pffft!

Nej usj! Jag är ledsen, arg och besviken.. Det är bara några ord hur jag känner nu...


Och jag blir bara mer och mer arg ju mer jag tänker på det.. Det blir nog en förfrågan om en tid för ett samtal med fröken i kontaktboken..  Känner att jag inte bara kan släppa detta..


Vilken natt!!

Publicerat: 2011-01-23 | 09:43:04 i Sessorna
I natt så ville min kära lilla Troya visa mamma att hon kan minsann vara som alla andra bebisar som kan vara vaken en hel natt!  05.30 väckte jag Fredric och då tog han över så jag fick sova ett par timmar..

Och vem tror ni sover nu???

Jo lillfisen storsnarkar nu!! Nu när vi är uppe och har kommit igång med dagens bestyr, då tvär däckar hon!


Vi skulle åkt och badat med tjejjerna i dag men det får bli en annan dag för nu är man ett vandrande lik ;)
Och jag hade faktiskt sagt till dom att det berodde på hur allt såg ut på söndagen så det var ju inget löfte så... Men vi tar det en annan dag framöver :)

Kuligt!!!

Publicerat: 2011-01-23 | 09:30:49 i Hemma hos Lina
Något som verkligen ligger mig varmt om hjärtat är att fixa till hemmet :) Jag älskar att piffa och förnya!

Därav mitt stora intresse för begagnat, för gillar man att göra om som jag gör så har man inte råd att köpa nytt! Och det är ju inte värt det heller.. Men jag trivs som bäst när jag får en "vision" och sen jobbar jag satan för att få ihop den!


Nu är det vardagsrummet som står på tur som projekt.. Vi har bytt soffa, ska måla lite, fixa en kamin, gungstol, svart rya matta (jävlar om katterna går lös på den), göra egna tavlor till väggarna med Hollywood-fru konst-teknik och sen det lilla extra piffet ;)

Men färgen i vardagsrummet kommer i huvudsak vara mina älsklingsfärger svart och vitt!

Nu ska tradera och blocket fyndas lite :)

Kanske kör en update på fynden sen ;)


Känns lite bättre....

Publicerat: 2011-01-22 | 14:41:39 i Mamman
Tänk hur humöret kan svänga så otroligt när det kommer till ens kropp och utseende..
På förmiddagen bröt jag nästan ihop pga oro inför klädval på Mamma galan och nu efter en promenad, dusch och lite allmänn piff så känns det mycket bättre.

Visst är jag fortfarande i panik inför vad jag ska ha på mig, men jag blir inte "äcklad" av spegel bilden längre.

Jag kan bli så arg att jag exploderar när spegelbilden inte ser ut som jag vill att den ska se ut. Det är min absolut svagaste punkt.. Kläder som är jag och som jag trivs i  är inte lätta att hitta.. Många gånger har jag tänkt att den är söt, den köper jag! Sen när jag provar så känns det helt fel.

Jag kan inte var fin och söt, jag kryper ur skinnet då!
Tuffheten är en del av mig och svart och denim är mina absoluta favvisar!!

Det tog så många år att hitta vem jag är i kläder och nu när jag hittat dit är det inte lätt att hitta kläder..
Om jag var miljonär skulle jag köpa allt som fanns i Ed Hardy stil, för det gillar jag sååå skarpt, men nu är man undersköterska med tre barn så det kan vi ju glömma!

kolla inte på ansiktet! Vet inte vad jag gör för slags min, men vi kan väl kalla den för koncentrerad! Ny mobil är inte bra för en totalt ointresserad tekniker!

Sen är inte kameran alls lika bra på denna tele som på vivazen, så det är lite irriterande eftersom jag tar säkert 5-10 kort om dagen på barnen med mobilen :(

RSS 2.0