Snörvel

Publicerat: 2012-02-29 | 07:28:49 i Allmänt

Ja nu är det ynkligt på gräddhyllan!!

Influensan har anlänt och alla förutom pappan är drabbade:( och han jobbar natt i tre dagar nu så någonstans måste jag hitta styrkan att orka allt på dagarna...

Min älskade mamma som annars alltid hjälper mig är ju nyopererad så nu måste man klara sig själv...

Så bit ihop och kom igen!! Med 40 graders feber!


En liten sjukis

Publicerat: 2012-02-27 | 09:08:48 i Allmänt

Ja Ronja är förkyld och låter som ett litet monster ;)

Jag kan inte låta bli och le när hon försöker prata :)

Lilla prutten!


Ja så är det faktiskt

Publicerat: 2012-02-26 | 19:00:33 i Allmänt

Troya har en period nu och hon ska vara hos mig hela tiden. Om jag går på toa eller duschar så gallskriker hon, inte ett dugg stressande! Och när hon är oss mig så ska hon så nära det bara går, hon försöker nästan kliva in innanför skinnet på mig... Och när hon inte kommer närmre så slår hon duperhårt. Hon rivs också och drar i håret, stora tjejerna har blivit ledsna många gånger nu. Man ser hur frustrationen slår i ögonen på henne.. Att lägga henne betyder panikskrik, tar jag upp henne så skriker hon av trötthet.. hon vaknar på nätterna och skriker, troligtvis pga tänderna:(

Och jag tycker supersynd om henne, jag vill ju att hon ska kunna slappna av och leka utan att hänga i mig..

Och jag är såååååå trött, när jag hör hennes skrik så fryser ryggraden till is!
Idag har jag inte fått varken borsta håret eller tvättat ansiktet så jag ser ut som 17 svåra år.. Och när jag lodar omkring såhär så mår jag piss! Det är fruktansvärt ytligt, jag vet, men om jag är trött och får piffa till mig så mår jag bättre och känner mig piggare ...


Jag hade glömt alla perioder och inser nu att den första ronden utav många under kommande 20 år har startat !!!

Jag hör henne även nu när hon har somnat, jag tänker att det är ju ingen ide att lägga sig och vila för snart vaknar hon! Lika bra och hålla igång och inte tappa tempot, för det finns massor att ta rätt på eftersom jag inte får göra något när hon är vaken..

Och när man är så där slut och färdig för räkning, då ler hon mot en och lägger huvudet tätt intill och kramas.... Och vips så var min frustration borta och jag älskar att hon mammig, iaf just då....


Vi får se om vi jag sitter på ulleråker, på avdelningen för schizofrena mödrar , nästa gång jag bloggar!


6 månader

Publicerat: 2012-02-26 | 08:28:40 i Allmänt

Idag är en kluven dag....

Mon kära mor fyller år idag, dock vill hon inte bli firad pga sin operation, så vi får fira henne när hon frisknat till...

Sen så är det 6 månader sen .... Som våra fina vän valde att lämna denna värld.. Älskade David <3

Jag har ett sätt att ta mig igenom sorgen och det är när allt känns tungt så tänker jag på allt det fina vi upplevde med honom! Och det finns mycket....
När vi åkte och hämtade våra hundar , sotis och Hera , det var ända bort i Falkenberg !!! Det var en typiskt Lina och David stund :) impulsiva och fulla av idéer , ha ha ... Vilken resa! Vi pratade om mycket, skrattade, grät och vi kunde diskutera allt!! Och resan hem med hundarna var så kul!! Hundarna röjde i bilen och David blev superstressad när han körde, men vi kunde bara asgarva åt det:) två helt ovana hundägare är ute på äventyr i en liten bil med två lösa hundar som är mer vilda än tama!

Eller när han dök upp på BB oanmäld dagen efter Ronja föddes :) både Fredde och jag stod som två frågetecken, och så säger han: jag hade vägarna förbi BB för jag skulle in på systemet ! Ha ha ha sen när låg BB och bolaget bredvid varandra ;) men han fick hålla vårt lilla mirakel och var den första som träffade henne.. Mer barn kär kille får man leta efter ;) och det kändes absolut inte konstigt att David var där på BB med oss, det var naturligt på något konstigt sätt.

Dessa minnen gör det lättare att hantera sorgen för mig... Även om jag saknar honom enormt mycket....

David,
Du valde en annan väg,
Som jag inte helt förstår.
I ett mörker du i livet vandra ,
Och kunde inte styra hur du mår.
Din tid här var kort,
Och jag är glad att du fanns.
Även om jag sörjer
Så vet jag att vi möts någonstans.
För evigt i mitt minne,
För evigt i mitt hjärta.
För jag kommer alltid minnas mer,
Än din bortgångs hårda smärta.


Någonstans någongång på något vis <3
Shilo & Bam Bam

Publicerat: 2012-02-25 | 21:58:38 i Allmänt

Jopp två små monster har flyttat in!!

Barnen har själva sparat ihop pengar till en varsin hamster med bur och tillbehör :)

Har två lyckliga flickor som kröp till kojs ikväll!!!

Kärlek :)


Superfredag!

Publicerat: 2012-02-25 | 01:23:58 i Allmänt

Ikväll har vi haft besök av min brorsdotter , Erika :) supermysig tjej, en av fasters stoltheter :)

Barnen tyckte det var superkul!

Senaste tiden har mycket snurrat i mitt huvud.. Mycket har hänt och jag har lite svårt att placera och förstå allt.... Vuxna människor som beter sig som barnrumpor rent ut sagt!! Spelar spel och tror alldeles för höga tankar om sig själv..
Men är det något jag lärt mig från senaste år så är det att rikta blicken åt ett annat håll och fokusera på det som betyder något..

Jag är så trött på spelet.. Jag vill ha äkthet i mitt liv...
Och det har jag nu.. För enda anledningen till att det funnits falskhet och spel i mitt liv innan är för att jag tillåtit det.. Jag lät det få en plats och gav det energi, men inte längre.. När det händer säger jag ifrån och sen lämnat jag det..

Idag när jag städade hallen så sorterad jag i vantarna... Och jag hittade 13 st enstaka, trasiga par, och dom ligger bara och tar plats till ingen nytta.. Jag har sparat på dom ifall man hittar den andre, och irriterat mig på att det finns massa enstaka när man letar efter ett par! Lite så har en del av mina relationer runt mig sett ut.. Många trasiga som jag letat efter en lösning på, och som tagit energi när jag tänker på motpartens handlingar och blir arg,ledsen,besviken osv
Men nu gjorde jag precis samma med vantarna som jag gjort med dessa relationer, jag kasta dom ihop med hoppet om att någonsin få ihop ett par.. Och då kan jag släppa det, dom kommer inte ligga där och reta upp mig!! Superbra!!

Jag lägger ingen energi på att försöka längre.. Alla gör vi våra val och jag tror att vi en dag kommer att få stå till svars för våra beslut.. Det är inte mitt jobb att döma någon, mitt jobb är att vara lycklig och leva livet fullt ut med mina närmsta..

Alla har vi ett val och jag väljer lycka tillsammans med dom som respekterar, accepterar och tolererar det liv jag och min familj skapat! Kan man inte respektera, acceptera och tolerera det liv vi har då har man själv valt bort sig från oss, för vi lever för oss inte för någon annan!


Hoppas alla får en super helg!!

Godnatt!


Funkar det?

Publicerat: 2012-02-24 | 17:51:58 i Allmänt

Har äntligen fått uppdaterat appen :) hoppas det funkar och att inlägget syns nu!


Jag vågar knappt tänka tanken.....

Publicerat: 2012-02-10 | 09:07:46 i Allmänt

Natalies ärr har börjat göra ondare och ondare.. Trodde det var för kylan och hennes torra hud så vi har smörjt och smörjt och smörjt....... Men hon har ont iaf. Nu sa skolan att även dom märker av det i skolan och tyckte hon skulle gå till doktorn. Så nu idag ska vi på besök...


Tänk om ..... det är en nervskada..... Tänk om....

Det är tanken så får det vrida sig i mig, jag kan känna att tårar nästan väller upp och jag får ångest...

När jag tänker på hela hennes situation och olyckan så gör det sån ont i mig.
Min lilla prinsessa som aldrig gjort en annan själ något ont.

Jag får ibland upp bilder av hur det såg ut när det hände, jag var ju inte där så jag har fått det berättat för mig...

(Det jag nu kommer skriva är inget för känsliga, så sluta läs i sånt fall)

Natalie satt på 4 hjulingen och hör då någon ropa : GASA!! ..... Men dom ropade BROMSA. När hon inser att hon måste bromsa så rår hon inte på handbromsen, får panik och sätter ner fötterna på marken!
Vänster ben dras in under fyrhjulingen och hennes fot sparkar av kjedjan från drevet, men hon håller fortfarande i gasen så drevet drar runt när benet ligger under.... Det måste ha gjort fruktansvärt ont.

Dom vuxna som var på plats springer fram och lyfter upp henne, hon är chockad och gråter, säger att det svider lite på benet och reflekterar över att det har gått några småhål på hennes favorit leggins vid knäet. (det var hålen efter drevet).

Dom kommer överens om att gå in för att kolla så att hon inte blöder på byxorna och för att sätta ett plåster. När dom börjar rulla ner byxorna så upptäcker dom att det är inget litet sår, det är ett köttsår som är 12-15 cm långt och glipar 5 cm, det sitter vävnad i byxorna som dras med.

Det är nu beslutet tas att ringa ambulans och meddela mig att möta upp Natalie på akuten! (Jag var inne i uppsala)


När Natalie kommer in förstår jag inte hur allvarligt det är och har fått för mig att några stygn så är det här fixat på en vecka! Tror det var chock och rädsla som fick mig att nästan bagatellisera vad som hänt.

Tills en sköterska löft på förbandet och jag såg skadan....

Jag kan ärligt säga att det var det vidrigaste jag varit med om! Helt galet!! Där låg min älskade dotter med ett köttsår som jag skulle kunna kört in båda mina nävar i!! Det saknades hud och var ett öppet hål.. Man såg vävnad, ben m.m 
Hela min kropp frös till is och jag vaknar upp ur ett apatiskt tillstånd när sköterskan säger: Hade du inte sett såret?

Efter detta säger jag till Natalie att jag ska gå på toaletten och så fort jag stängt dörren så faller tårarna hejdlöst! Jag kände sorg, förtvivlan, ilska och rädsla. Jag kände att det var mitt jobb att skydda min flicka mot detta. 

En sköterska håller om mig och en annan talar om för mig att man kallat på flera kirurger och man har även förberett för en plastikoperation. Vi skulle räkna med att bli kvar ett par veckor.
Ambulanspersonalen hade försökt att rädda huden i byxorna men det hade inte gått.

Jag kommer aldrig glömma när jag stod på toaletten och talade till mig själv i spegel.

N'är tårarna aldrig slutade rinna så sköljde jag ansiktet i kallt vatten och sa sedan :
Det här handlar inte om dig Lina!! Skärp dig för i helvete!!!! 
Ta dig i kragen och gå till ditt barn!

Då sattes muren upp och jag var inget annat än stark. 

Som tur var fick vi ju åka hem och slapp plastik.  
även om resan blev lång ändå med rullstol i två månadre osv

Men sen föll muren och då kom allt och får nog acceptera att jag kommer nog aldrig komma över detta.
JAg kommer att ha flashande bilder och drömmar om det.


En dröm som jag haft flera gånger är att jag ser natalie under fyrhjulingen och hon skriker av smärta och ropar på mig, och jag springer men kommer aldrig fram....

Usj det är så hemskt, man vaknar alldeles kallsvettig!


Men nu hoppas vi på att det inte är nervskador idag


Löööööööööööööööööööööööördag

Publicerat: 2012-02-04 | 09:27:35 i Allmänt

Japp det är en underbar dag!!

Men Jag och minstingen är ruggit förkylda, fast i perspektiv till vad fått uppleva så tänker jag fasiken inte gnälla över det!! Här välkomnas snoriga näsor och slemhosta! Det hör till ;)

Idag är jag och Troysan ensamma till halv fyra. Natalie och fredde har dragit till fyrishov för att bada lite och Ronja är hos en kompis på kalas!

Tänkte jag skulle passa på att byta lite sängkläder och städa lite i garderoben.... Men risken finns att jag fastnar i soffhörnet och bara njuter av det lugn som detta hus sällan får uppleva !!!

Men med handen på hjärtat så är huset mysigare med alla fotsteg, tjo och tjim... Det är ljudet av kärlek!


Idag får jag besök av en vän som jag håller väldigt mycket av, T, en kille med ett hjärta av guld. Det var länge länge sen sist och det ska bli supermysigt!Men nu blir det soffmys med te och smörgås
(hoppas det går något riktigt bra på TV:n)


Have a super saturday!


ja nu var det ett tag sen

Publicerat: 2012-02-01 | 18:00:03 i Allmänt

och anledningen är att appen på min tele inte funkar!!!

Jag brukar "blogga av mig" när jag går ut och tar en liten cigg, men nu när jag måste logga in på datan så har jag ju inte tid!!!

Men livet på Gräddhyllan rullar på..
Senaste tiden har varit riktigt jobbig men det har också funnits små höjdpunkter :)

Jag jobbar nu på att lära mig skaka av mer saker och att välja mitt umgänge lite bättre.. Dock så är det vissa som är lite svårare att skaka av sig...

Gubben förstår inte riktigt hur dåligt jag mår av vissa händelser och då är det ju svårt att ventilera om det..
Men jag har en kvinna i mitt liv som jag kan lasta av min tyngd på och även bära hennes. Det är den mest givande relation jag haft och efter att ventilerat med henne så känns livet alltid lite ljusare.

Fina Sara <3 du är så viktig för mig! <3


Med henne kan jag sörja, skratta, kasta ur mig galla, gråta, trösta, ta emot galla.
Det känns som gränslös vännskap.

Någon man vill bo på samma äldreboende sen så man kan ha rullstolsrace i korridorerna och åka färdtjänst till gammel dansen med!

Allt vi har är Kung Fu och vi gör Kung Fu utav allt!

Nu hoppas vi Appen uppdaterar sig snart så att man kan skriva av sig lite mer!

Kärlek till alla!


RSS 2.0