Vill ha!!!!!!!!!!!!!!

Publicerat: 2010-11-30 | 20:42:00 i Gravid
Denna hittade jag på tradera... Och den vill jag ha!!!! Riktigt min stil!!!


Snyggaste skötväska jag sett!!!Där kan jag lova att det rycker i shoppingnerven!! ;)

Måste hitta den perfekta sängmobilen oxå.. Har inte hittat någon ännu iaf...

Fortsätta leta bara..

Nu kan jag le igen!!!

Publicerat: 2010-11-30 | 16:26:39 i Mamman
Idag har man fått kronan på plats.. Det är lite justeringar kvar men i det stora hela är det klart.. Framtänderna ska slipas lite rakare sen oxå men efter hur jag sett ut sedan 17 April så är detta en befrielse som ingen kan förstå!!


Lite bilder före dagens tandläkarbesök:

Och efter besöket ser man numera ut så här:

Som sagt så är det lite jobb kvar men jag är glad för att det kommit så här pass långt nu!!!

Och när jag kom hem hade Fredric varit ute med flickorna och gjort islyktor!! Så vackert!!Svårt att få till en rättvis bild men kan lova att det är såå vackert när man tittar ut nu....

Imorgon bitti blir det klippning också... Och denna frisyr valde jag:Så får vi se hur jag ser ut i den, ska göra lite slingor i tuffa färger också... Hoppas man blir vacker iaf...


Operations dags!

Publicerat: 2010-11-29 | 19:32:16 i Mamman
Ja idag var jag och träffade en läkare på handkirurgen i Uppsala..

Hon kom fram till att mina besvär var så pass stora att kortison-spruta, som jag hade hoppats på, inte räcker.
Det var ett gränsfall ifall det skulle fungera sa hon först, och ville rådgöra med en kollega.
Sen kom hon tillbaka och sa att överläkaren hade sagt att med dom besvär jag hade var operation nödvändigt.

Så på torsdag ska jag tillbaka och operera handen..

Som går till på detta vis:
(kopierat från 1177´s hemsida)

Vad som händer under operationen är att kirurgen gör ett längsgående snitt i handleden och skär av ledbandet som täcker karpaltunneln. Det minskar trycket på nerven.

Det avskurna ledbandet läker sedan av sig självt i ett lätt isärglidet läge genom att ny vävnad bildas däremellan. Detta gör att ledbandet blir lite längre än det var från början, och att det blir större utrymme för nerven under ledbandet. Att ledbandet blir längre påverkar inte handens rörlighet.
  
Själva operationen tar ungefär 15 minuter. Operationen kan även utföras med hjälp av titthålskirurgi, artoskopi. När man ska opereras bedövas man antingen med lokalbedövning. Lokalbedövning innebär att man får bedövningsmedel insprutat i närheten av medianusnerven. Det görs i handleden och längs det snitt som kommer att göras i handflatan. 

Lokalbedövning släpper efter några timmar. Då kan man få lite ont. Oftast räcker det om man under de första dygnen efter operationen tar lättare smärtstillande tabletter som innehåller paracetamol. 

Efter operationen brukar man få en gipsskena eller något annat fast förband som gör att man håller handleden i stillhet. Förbandet ska sitta kvar mellan tio dagar och två veckor.

I samband med att förbandet tas av avlägsnas även stygnen. Man får sedan ett enklare förband. Det är viktigt att man fortsätter att vara försiktig med handen. Man ska undvika överbelastning, speciellt under de första månaderna efter operationen. Så länge såret läker kan man behöva vara sjukskriven, och det brukar ta några veckor.

Domningen brukar vara det symtom som försvinner först medan smärtan, fumligheten och kraftlösheten kan vara kvar flera månader efter operationen. Speciellt om man haft besvär länge innan man opererades så brukar det ta längre tid innan man blir bra. Ibland kan man få en bestående svaghet i tummens muskler.
 

Nu får alla hålla tummarna att jag inte är en av dom som kommer vara fumlig och kraftlös i högerhanden.. Hur ska det då gå med en liten nyfödd rackare???? Nej jag tycker att det jag haft hittills räcker och bestämmer härmed att efter denna vecka börjar paradis- tiden!!


Imorgon  får jag min tand tillbaka :)

Onsdag ska jag fixa frissan :)

Torsdag operera handen..

Och sen är skiten över tycker jag!!!!! Kan ju få njuta lite av denna graviditet innan lillan bestämmer sig för att kika ut!!


När Ronja kom till världen!

Publicerat: 2010-11-28 | 19:02:14 i Förlossningar
Den 31:a maj 2005 kl 05.30 så vaknade jag av ryggont till tusen. Hade ju foglossning så jag trodde det var att jag legat tokigt igen.. Går upp på toa och sen försvann värken. Gud så skönt då kan man sova lite till!

Hinner inte mer än att lägga mig så börjar det värka igen. Sätter mig upp och då avtar det. Jag tänkte då att det var ju självaste f-n att man inte ens kan ligga ner längre.. Några minuter går och då kommer värken i ryggen igen fast jag sitter helt still. Hmm.... Nu börjar jag koppla vad för slags värk jag har.. Vid 06.30 så känner jag att nu får jag väcka Fredric så att han kan göra iordning Natalie och lämna henne på dagis..

Han kliver upp och känner att lämna mig själv i Forsmark, vi bodde där då, medans han åker till Öregrund för att lämna Natalie var inte ett alternativ. Så han ringer efter min mamma..

Nu är kl 08.00 ungefär och jag får för mig att jag ska duscha innan jag åker någonstans!
Så jag in i duschen och efter en stund kommer Fredric med telefonen, han har ringt förlossning och rådfrågat när vi ska åka in....

När jag pratar med sköterskan så frågar hon mig:

-Varje gång det blir tyst, har du en värk då?

-Jo det stämmer..

-Då tycker jag att du ska komma in hit. Du har nästan 8 mil att åka och din värkar är regelbundna med 6 minuters mellanrum..

Jag går med på det och vi lägger på..

När jag pallrat mig ut ur duschen kommer min mamma infarandes i full fart, tok-exalterad över att snart kommer ett till barnbarn.
Jag sitter på en köks stol och försöker få på mig strumpor! Det är tokvarmt ute, mamma har shorts och linne på morgonkvisten! Fredric står med väskan packad och bara suckar, han vet att det inte lönar sig att stressa eller tjata på mig. Till slut utbrister mamma:

-Va fan ska du med strumpor till unge det är sommar. Få hit dom där nu så sätter jag på dom innan du förlöser i köket!

När min mor tar sig ton så håller man käften så det var bara att pallra sig iväg. Det ska tilläggas att jag en vecka tidigare varit inne för falsk larm och var helt övertygad att detta skulle oxå vara en resa där vi skulle få vända och åka hem! Och det påminde jag Fredric om hela tiden med jämna mellanrum, att det var så onödigt att dra på stora larmet och åka in för det skulle ju ändå avta snart! Tyckte alla var störtlöjliga som tyckte jag hade bråttom!

Kl är väl ca 09.30 när vi åker hemmifrån till slut..
När vi svänger ut från Österbybruk mot Uppsala så är det 5 minuter mellan värkarna och styrkan tilltar..
Fredric tittar på mig och säger:
- Du får fan inte för dig att föda i bilen nu!

Jag bara suckar, fortfarande överbevisad om att det kommer vända.

När vi åker förbi Storvreta är det 3 min mellan värkarna och jag håller i mig och hyperventilerar....
Fredric utbrister:

- Är bommen nere vid järnvägen i gamla Uppsala så är det kört alltså!

Bommen är uppe och han gasar på till Akkis..
Vi får parkering precis utanför allt e underbart, till och med jag tror att nu ska jag få en bebis :)

Kommer in sätter oss i den berömda soffan utanför undersökningsrummet och............
allt stannar av.. Inte en värk, ingenting känns.. Allt e som vanligt...
Nu fick Fredric höra hur rätt jag hade haft. Nu kunde vi vart hemma och kikat på min "fårjägarserie" (Mclouds döttrar) och haft det underbart!

Tillslut får jag komma in och bli undersökt iaf, totalt onödigt enligt mig, men vi var ju ändå där så okej då..

Barnmorskan säger:

-Men vad duktig du varit Lina, du är redan öppen 5 cm! Så idag blir till att få en liten bebis :)

Jag blir alldeles chockad och tittar på Fredric som......... bara ler av total lycka och tillfredställelse av att ha fått sätta gumman sin på plats!


Vi skrivs in och får ett rum.....


Jag hoppar in i duschen ganska direkt eftersom värkarna börja komma tillbaka igen nu.

Vid 13.00-tiden börjar jag må illa och tackar nej till smärtlindring..

Vid 13.45 har jag tydligen ändrat mig om smärtlindring, läser nu från min journal har sånna minnesluckor pga lustgasen som jag nallat på lite då och då, och får sterila kvaddlar! Har inget minne av detta men det stämmer ju för att Fredric har ju varit säker på hela tiden att jag fått något i ryggen som jag hela tiden nekat till.. ( Fan, fick han rätt igen!) Men jag kan ju inte avgör om det var effektivt för mig eftersom jag inte minns det alls!

(Men jag tog ju till lustgasen lite senare så jag måste ju uppenbart inte tyckt att det räckte med den smärtlindringen.)


Vid 16.00 Bestämmer vi iaf att jag ska få hjälp med vattnet eftersom det fortfarande inte gått. Så 16.05 går vattnet och dom fäster en skalpelektrod på hennes huvud för att ha stenkoll på hur hon mår. Då märker dom att hjärtljuder sjunker och jag ska andas syrgas! Dom sätter masken för ansiktet och jag stelnar och tårarna rinner! Jag har mask-skräck, klarar inte att ha något för ansiktet, resultatet blir då att jag slutar andas.... helt...

Fredric som visste om detta säger till barnmorskan:

- ta bort masken och ge henne slangen!

-Va???

-Ja hon andas inte om du inte tar bort masken!

- Jaha okej?!?!

Hon tar bort masken och ger mig slangen. Jag stoppar slangen till munnen och andas direkt från den, såg nog väldigt roligt ut. Barnmorskan skrattar och utbrister:

- Ja det ska vara en första gång för allt, men så länge det fungerar så är det helt okej!

10 minuter senar undersöker hon mig och ska då bara pilla på kanten så att den är riktad neråt säger hon.
Nu har jag fått lustgas i slangen och det var tur för henne det, för fy fan vilken smärta! Hellre klämmer jag ut sju ungar på bredden än låter någon få pilla på den kanten igen. Hade kunna rest mig där så hade det blivit slagsmål!
Men jag vet hon gjorde sitt jobb bara......


Hon lämnar rummet och vi är kvar med undersköterskan som står vid bänken och pysslar med något...

Jag viskar till Fredric:

- Du måste hjälpa mig till toa, jag måste bajsa....

- Nej inte nu..

- Jo det är ju nu jag är nödig!!

Vi viskar i en löjligt hög samtalston...

Undersköterska säger:

- Ville du ha hjälp?

-Ja jag måste på toan nu..

Hon lyfter på lakanet och kikar..

-Nej Lina, du är inte nödig utan erat barn är på väg ut nu.

Hon trycker på knappen på väggen och inom några sekunder är barnmorska där.

Nu är kl 16.50 och jag börjar krysta. På första värken kommer huvudet halvägsut direkt. Barnmorskan blir alldeles entusiastisk och säger till Fredric:

- Titta så mycket hår hon har, kolla kolla!!

Fredric säger ingenting han är i totalt chocktillstånd, för nyss pratade vi som ingenting och nu kommer det ut något hårigt som helt plötsligt........... åker in igen......
Man hör mig säga:

-Jag har ångrat mig, jag vill inte ha barn längre.

Barnmorskan svarar:

-Lina, det är lite försent att ångra sig nu!

Nu sjunker hjärtljuden, lustgasen byts till syrgas, dom förklarar att nu är det bråttom för nu mår hon inte bra!

Krafter kommer från jag vet inte vart, jag vaknar upp ur min lilla strejk bubbla och krystar för kung och fosterland och på två krystningar är hon ute.

17.05 föddes min lilla busprinsessa :)


Jag får upp henne på brösten men hon är helt tyst, det kommer inte ett ljud från henne. Jag som sett på förlossningskliniken så många gånger "vet" ju att barn ska skrika. Så jag daskar till henne på rumpan och säger panikslaget:

-Skrik då!! Barn ska skrika ju!!!!!

Hon börjar gallskrika, såklart eftersom mamma torterar en precis när man kommit ut, och jag lugnar ner mig.

Men då börjar nästa problem moderkakan släpper inte. Det blir akut operation och Ronja lämnas över till Fredric och dom springer med mig till operation eftersom jag blöder rejält.

Men operatinen gick bra om man inte läst journalen där det står att jag var för ytligt sövd och regerar på smärta när läkaren "går in med sterilklädd högerhand".. Uscha tur att man inget minns iaf..

Tjatade mig från uppvaket efter bara 1 och 1/2 timme :)
Och vägrade blodtransfusion, hade förlorat över 2500 ml blod.
Skrev ut mig själv dagen efter för att åka hem till min andra sessa och börja livet som tvåbarnsmor :)

Fick skriva under papper att det var mot deras inrådan men man känner sig själv bäst och jag lever och mår bra än i dag och det gör min underbara flicka också!! Som verkligen fick ett speciellt band till pappa dom första timmarna i denna världen!!

Våran lilla gladfis som nästan aldrig grät under hela bebistiden!


Bakning och skratt :)

Publicerat: 2010-11-28 | 16:56:33 i Allmänt

Idag har vi varit allmänt sega och startade dagen lite sent faktiskt.. Vi var ju på Julbord i bygdelokalen igår och hade det trevligt med god mat.. Så det blev ganska sent för oss..

Vi som har samlat tillräckligt med PRO poäng för att snart ha ett helt år gratis medlemskap i förtid, vi brukar ju som sagt packa ihop för nattning vid 21.30 tiden ;)


På vägen hem i bilen så började va humöret på topp, denna dialog skedde då:

Lina: Ja det gick på 600 kr, 250 kr för vuxen och 50 kr för barn.

Fredric: Bara 50 spänn per unge? Det var ju schysst pris!

Broberg vänder sig mot Angelica och säger:

Om dom bara kostade 50 kr styck, varför köpte inte vi någon?


Och vilket skratt det blev!!! Klockren kommentar!
Så vi kan ju hålla tummarna för att dom slår till på en liten knodd snart ;)


Idag har vi bakat två olika sorters muffins och nu blir det pastagratäng till middag!!

(Hittade även papprena från Ronjas förlossning så den kommer jag lägga upp senare... )
Julefint

Publicerat: 2010-11-27 | 18:13:52 i Allmänt

Nu är det pyntat och klart inför morgondagen :)

Kan lova att det gått i ett här..., Puhh..  Sydde om flera gardiner gjorde jag också! Envis som man är och ska ha allt precis som man tänkt sig.. Och sen kommer jag ju alltid på allt eftersom att det skulle vara bra att lägga till det här och det här osv Så något som kankse tar 20  minuter i tanken blir för mig två timmar!
Känner någon igen sig?

Lite bilder på resultatet kommer här iaf:


Tomten här ovan fick jag av mina bröders faster  när jag var liten... Hon är tyvärr inte med oss idag men tomten kommer fram varje år och tankarna går till henne på jul när vi äter julgodis, som iofs aldrig kommer smaka lika gott som hennes!
Ock här har vi Mr Christmas himself!! Träskare Albert!

Som jag fått ärva av min mormor som inte heller finns med oss idag :(


Ha en trevlig Lördag kväll!!

Ingen panik!!! Allt på en gång!!!

Publicerat: 2010-11-27 | 10:41:19 i Allmänt
Okej nu ska vi se hur en invalid kvinna ska lägga upp dagen.....

Jag har blivit ensamstående med man och barn tyvärr.. Magsjukan tog Fredric igår morse..

Så idag måste jag:

*städa
*skotta
*Få upp ljusstakarna
*Laga lunch
*Duscha tjejjerna och mig själv ;)
*Göra oss iordning för årets första julbord
*Handla


Och sen typ tusen småsaker som just nu känns omöjliga att hinna med!

Om jag ens hinner med hälften, i den takten jag tar mig fram i, så kan jag ju glömma nattens sömn..
Handen strejkar totalt när jag gjort något på dagen.....


Men nu måste jag sätta fart.............Tillväxt

Publicerat: 2010-11-26 | 08:34:37 i Gravid
V 18


V 25V 28


Och nu den senaste..

V 33


Och nu är man redigt tung oxå.. Ligger på tre siffrigt nu!!!!

Inspiration!!!

Publicerat: 2010-11-26 | 08:22:23 i Allmänt

När nästan varje dag medför något tugnt eller tröttsamt så orkar man inte ens bry sig om sig själv..
När man försökt borsta till kaluffsen och den står som ett yrväder efter 5 minuter. Man sminkar sig men allt blir fel eftersom en tand är borta..

Sen har ena mitt ögonbryn typ blekts, fråga mig inte hur och varför!!! Det är såå ljust att det knappt syns.. Till och med Fredric reagera..
Så idag blir det ögonbrynsfärgshopping! Även en penna till ögonbrynen måste investeras i, någon som har tips på bra märke?
Mitt favvo märke tillverkas ju inte längre :(

Ibland behöver man något nytt som piggar upp, men det blir jäkligt dyrt att kosta på sig något varje gång man är nere när man mår som jag gör under en graviditet!
Och för några dagar sen hittade jag en blogg som får mig att få lusten att försöka piffa upp sig och ta fram det fina man har i sig.

Jag har letat länge efter en smink blogg där man får lite tips och idéer. Jag har hittat flera men då är det riktiga make up artister som använder märken som tex face som är omöjligt att få tag i om du inte bor i Stockholm eller så är det så dåligt beskrivet att man kan ju för fasiken inte göra om det själv!

Men via en annan tjej här i Gimo hittade jag till denna blogg, dom är systrar och hade länkat till varandra..
Jag känner henne inte, har aldrig ens träffat henne, men är glad att jag hittat på bloggen.
Kanonduktig på smink, bra beskrivet och ger inspiration.. En blogg som jag kommer följa!!

Helena Rönnblad

Nu ska jag ordna till mig lite, med inspiration från henne ;)

Have a nice friday!!!!


Sammandragningar!!!!

Publicerat: 2010-11-25 | 23:35:44 i Gravid
Nej nu jäklar har det spännt hela dagen till och från..
Shit känner mig totalt överkörd....

Om man inte hade varit gravid förr hade man trott att det var dags alltså!
Det spänner som fan och värker ända ut i ryggen..
Men nu vet ju jag att så länge man känner så mycket rörelser som jag gör så är det inte dags!


En rolig nyhet är att jag fick remiss idag till handkirurgen!! Ska var där redan på måndag !! Snabba tider gillas skarpt!

Nej nu ska jag försöka sova lite mellan sammandragningarna! Pallar fasiken inte ens att skriva nu..

Natti natti..

Katter och sammandragningar!

Publicerat: 2010-11-25 | 10:09:11 i Gravid
Idag ska jag försöka hitta någon kraft och energi att göra massa måsten.. Typ räkningar, tvätt och en del andra grejjer.

Men sånt är sååååå tråkigt!
Måste börja avmaska katterna idag oxå. Dom mår inge vidare nu, har lite grejjer som vi ska göra för att få dom pigga igen. Men det verkar som också åkt på magsjukan...
Men vetrinären är kontaktad och vi har fått hjälp av dom iaf..

Våra katter att vara ute, men jag släpper ut dom i garaget ibland också så att våra husmöss ska få lite motion ;) Sen snön kom så kastar dom sig mot fönstrena om man släpper ut dom en stund... Så det är inga vikinga katter direkt.. Om någon ser dom eller hör dom då så kan man ju tro att vi torterar dom, dom blir panikslagna!

Och idag ska jag börja med specialkuren mot min UVI som spec mödravården kommit fram till att jag ska äta. En sjätte kur ska påbörjas. Första veckan 3 piller/dag sen en tablett dagligen tills förlossningen. Så min mage kommer nog att typ totalt kollapsa!! Är riktigt less nu, märks aldrig va? hahahahahaha

Har typ sammandragningar av olika styrka varje dag nu. Vissa dagar nästan så man tror att man ska föda och andra dagar är det mer diffusa sammandragningar. Och när dom gett med sig är man så öm om magen att man känner sig misshandlad.

Och det är en extremt skum känsla när man först känner att magen drar ihop sig, blir alldeles hård och sen när det släpper så sparkar Troya runt som bara den. Känns ungefär som att hon gör plats igen liksom .. hahahahahhahaha

Sen har man läst i andras bloggar om den s.k slemproppen och när vattnet gått. Och även fast jag har två barn har jag aldrig upplevt det, inte naturligt iaf.

Med Natalie märkte jag inte att vattnet gick eftersom jag "bodde" i duschen med henne. Ingen slempropp såg jag heller, kanske annorlunda när man blir igångsatt.
Och med Ronja märktes ingen slempropp och vattnet såg dom ju till att det gick genom att ta hål på hinnorna..

Men jag hoppas att jag denna förlossning får uppleva allt som alla pratar om. Jag känner mig lite utanför när jag hör andras berättelser och sen kommer jag med mina special historier. Igår beställde jag även hem journalen från Ronjas förlossning så sen kommer den att läggas upp under förlossningar här på bloggen för den som är intresserad. Natalies finns redan upplagd där, fast den är ju inge vidare att läsa, hemsk upplevelse där allt gick fel tror jag! (klicka här för att läsa)

Var så förtjust i lustgasen den gången att minnet är inte det bästa. Och sen är jag riktigt nyfiken på vad dom gjort i min rygg... Eftersom gubben min säger att dom satte något där men jag är bombis på att jag inte hade epidural...  Någon som vågar gissa vad dom gjort på ryggen? Själv har jag inget minne av att dom varit där ens..

Nej nu måste jag ta tag i hus och hem och dess förpliktelser ;)

Goda nyheter och idioter till bilförare!

Publicerat: 2010-11-24 | 15:07:22 i Allmänt
Okej... Kan avslöja att det inte blev någon piercing tyvärr.. Hon som skulle piercat hade fått info om att man inte bör pierca under bedövning så då vågade hon inte göra det idag.. Men jag blev ändå inte bedövad idag utan det var mer en kontroll av hur läget ligger nu och hur vi ska ta oss vidare i "operation pepsodent smile" ;)

Men jag tar det i Uppsala i samband med nästa tandläkarbesök när jag vet att jag får bedövning och så talar jag inte om att jag är bedövad ;) Eller om någon som läser känner någon som kan pierca trots bedövad hud, så tipsa gärna!! För annars vågar jag inte.. Hatar nålar men älskar piercings.. Lite paradox där..

Men dagen har redan bjudit på lite händelser iaf...

Att köra från Valö till Alunda var ju en upplevelse idag.. Pommes vad halt det var!!! Och alla j-vla idioter som älskar att sladda när det är snöoväder vill jag sätta skottpengar på!! Varför ska jag behöva vara extra alert och vejja för dom som bara vill leka? Om någon som läser denna blogg leker på allmänna vägar så varså god:
DRA ÅT HELVETE MED ER!!(bilden är lånad från en artikel i expressen där en ung kvinna kört bilen)


Så egotrippat och fullkomligt idiotiskt. Den dagen dom inte har kontrollen och kör ihjäl en människa eller skadar någon annan, undrar om dom skrattar då? Och det sjuka att dom är mest inne i samhällena och leker, hur tänker man då egentligen? Där är det ju ännu mera människor än på landsvägen!!

Men jag kom iaf fram välbehållen men väldigt försenad.. ooooppps!
Och jag fick ett glädjande besked!!
På tisdag får jag tillbaka tanden!!!!!!!! Jag blir hel igen som människa!
Älskar min tandläkare, blir en liten present till henne nästa gång :)

På vägen hem så höll jag på att smälla när jag åkte ut från Alunda.. Jag vill åka framåt men min bil ville bara stå och spinna och snurra lite, absolut inte åka framåt.. Men tillslut kom vi överens och slapp sitta i grillen på en skräckslagen Audi förares bil...

Väl inne i Gimo bokades en tid på onsdag för att fixa en av dom  frisyrerna jag la ut igår.. Tack alla rara som sagt sin åsikt.. Var till stor hjälp i mitt val :) Det blir både klipp och färg :) Längtar som fasikens. Bokade nere på gallerian i Gimo så jag hoppas dom är duktiga och att det blir som jag tänkt mig. Har någon provat frissan där?
Jag brukar gå på Olssons i Gränby men nu orkar jag inte in till stan..

Och Maritza i Gimo vågar jag inte gå till sen jag köpte svart hårfärg av henne som blev knallblått!! Hon hade lagt fel färg i förpackningen.. Fick bara ny färg av henne inga pengar tillbaka eller liknande.. Detta är flera år sedan, innan jag och Fredric blev ett par..

Och frissan brevid bankomaten klippte Natalie helt tvärtemot våran överenskommelse en gång. Hon skulle klippa snelugg men klippt rakt av flera cm för kort. Natalie var jätteledsen och har nästan varit rädd för frissan efter det.. Och den andra av dom två som skulle fixa Fredric inför bröllopet måste ju vara färgblind. Han bad om blonderade toppar och en ruffsig frisyr liksom och kommer hem och är helt orange på en helikopterplatta och resten är helt rakat... Jag gjorde ett akut ingrepp där och han gifte sig i en blonderad tuppkam ;) hahahaha

Så Gimos frissor har jag inte haft så stort förtroende för , men nu har jag inget val för att åka till stan är uteslutet..

Nej nu ska jag vila en stund.. Var uppe med lilleskrutt som var magsjuk i natt... Verkar vara många barn i trakterna som är sjuka, men har inte hört om någon vuxen än.. Det är lite konstigt, peppa peppa!!


Kris??

Publicerat: 2010-11-24 | 10:55:57 i Mamman

Okej idag bär det av till tandläkaren och sen vidare till M för att pierca mig...

Ååååååå shit jag vet inte om jag törs, med min tur så är det väl infektion direkt..
Och det känns som jag har fått tillräckligt med besvär sista tiden..

Men jag ska åka dit och försöka vara tapper och sen får ni väl se i eftermiddag om jag gjort det eller ej ;)

Sen ska en tid för att fixa mitt fågelbo aka frisyren, och även en tid för att s'tta tillbaka en tand på rätt plats ska bokas! Sen ska man nog vara redo för att fira jul oxå!

Just nu känner man sig inte hel, när man ser ut som , ja jag vet inte vad riktigt..
För mig är det såå viktigt att få känna mig vacker. Och just nu känner jag mig som en tandlös, blek, gammal tant på 90 år.

hahahahaha så vem vet piercing historien är kanske en tidig 30 års kris?


Hjälp mig välja!!

Publicerat: 2010-11-23 | 19:07:17 i Mamman
Okej hjälp mig nu att välja frisyr!!!

Bild nr 1


Bild nr 2


Bild nr 3


Bild nr 4


Bild nr 5


Nu ser jag iofs att bilderna är snarlika allihopa..... Men ändå vad tror ni om färg slingor stil osv???

Vad tror ni jag skulle passa i???????
Har ni andra förslag än dessa är dom oxå välkomna!!!!!
I dagsläget ser man ju ut så här:

(
för er som inte träffat mig på länge)Tror det är den senaste bilden jag har på lager nu....

Men snälla hjälp mig me idéer nu!!


när två blir tre....

Publicerat: 2010-11-23 | 11:20:28 i Sessorna

Snart blir ju våra två flickor ökade till tre st..
Och dom ser fram emot det enormt mycket. Det är så att dom tjaffsar om i vilket rum hon ska bo i sen när hon ska flytta ur vårt sovrum. Hahahaha vi får se om det håller i sig om ett år?!

Men för ett tag sen skrev ju jag om hur Ronja reagerat när hon fått massor av egen tid med oss. Och efter det har man börjat reflekterat över hennes beteende mer och mer.
Hon är ju "vilden" av dom två :) Alltid full fart och saker måste hända. Myror i benen jämt!
Natalie är ju lite lugnare och pyssligare av sig. Hon kan sitta och läsa en bok eller rita i flera timmar.

Ibland  så känner Natalie att Ronjas energi blir för mycket och går då in på rummet och sätter en skylt på dörren som lyder: Stör ej!!!!!
Det är deras eget påhitt att ha skylt systemet. Ronja kan ju göra samma sak på sin dörr, men hon vill ju aldrig vara ensam, så hittills har den inte kommit till användning.

Men när Ronja är själv med oss så är hon helt annorlunda. Hon är så lugn och pratar mycket om saker och ställer frågor osv Och sen när Natalie kommer så blir hon alldeles hyper och måste göra samma saker samtidigt osv.

Man får en känsla av att hon blir nästan panikslagen av att bli lämnad utanför. Att hon måste vara i centrum och få uppmärksamheten. Måste få känna att hon bestämmer oxå. Att om Natalie gör något kan hon göra det 10 ggr bättre.
(Och sista tiden har ju hon haft en liten trots period och då blir det ju mer fokus på henne i negativ bemärkelse så att säga.. Dvs via tillsägelser och tillrättavisningar.)

Och jag vill inte "skälla" på henne för det. Jag ser ju hennes iver och lätta panik när hon hela tiden verkligen försöker få uppmärksamheten.
Jag satte mig ner för några dagar sen och pratade med henne om detta.
Jag berättade att i mina ögon behöver hon aldrig tävla om uppmärksamhet eller kärlek. Jag sa att även om jag älskar henne och Natalie lika mycket som finns det ingen som kan mäta sig med Ronja. För jag har bara en Ronja och hon är såå speciell för mig. Och även när mamma skäller så älskar jag fortfarande henne. Men att jag måste säga till när det blir fel för att vissa saker får man inte göra helt enkelt.

Hon sa att ibland känner hon sig utanför när Natalie är med, men hon hade inget exempel, men hon är ju bara 5 år.. Och då kom vi överens om att när hon känner så ska hon säga till lugnt att: Nu känner jag mig utanför..
Istället för att börja skrika knuffas m.m

Men lite orolig känner jag mig inför Troyas ankomst om hon redan känner konkurrens på uppmärksamheten nu.

Ja nu precis hände det igen.. Natalie leker med katten, då går Ronja dit och börjar gosa med den istället. Natalie blir ledsen och Ronja bryr sig inte för nu har hon makten över leken.
Jag blir tvungen att prata med henne och säger att varför gör du så nu? Du vet ju att Natalie blir ledsen då. Om du vill vara med så fråga snällt istället så kan ni leka med katten och ha kul istället för att tävla om vem som styr leken.
Hon går direkt och ber om uräskt och sen är dramat över.
Så hon har inget intresse av att leka med katten utan bara förstöra för Natalie som börjat en lek..

Syskon kärlek deluxe varje minut av dagen...


Nej nu ska jag göra mig iordning och dra in till Gimo vårdcentral med Natalie.

Funderar på att dela med mig av Hammarskolans största miss någonsin när det gäller att se till barn.
Kan avslöja att Natalie lämnades i fredags ensam utan vuxen och utan skolskjuts hem.

Vi var riktigt rasande då ska jag lova!


RSS 2.0