Idag stannar jag hemma. Efter alla fina ko...

Publicerat: 2011-08-31 | 09:51:42 i Allmänt

Idag stannar jag hemma. Efter alla fina kommentarer så var det en som verkligen fick mig att tänka om lite. Nu kommer jag inte ihåg ordagrant men det var något om att man inte måste ge sig ut i den vanliga vardagen även om det är bra när det ännu inte gått så många dagar. Och jag känner att jag har mått bättre av att få vara med mina nära vänner och familj. Så idag blir jag hemma. Vi har fått våra nya köksluckor som ska monteras och det är ett bra sätt att vara sysselsatt utan att behöva möta den helt vanliga världen, låter kanske konstigt men så känns det. Att få vara nära Fredric och att småprata om vår vän när man börjar tänka, det känns bra. Vi har ju många minnen som vi kan skratta till som även är stunder vi kommer att sakna. Sen är det precis så att när man tror sig veta en förklaring till vad som hänt så finns det bitar vi inte kan förstå och som inte stämmer in, som vi behöver ventilera och få bolla med varandra. Ett svar på varför kommer vi nog aldrig att få men en dag när vi alla ses igen så kommer jag ge vår vän en stor kram och sen fråga hur han inte kunde förstå hur viktig han var för oss här och nu. Nu blev det ett djupt inlägg igen, vilket inte var meningen, men när man börjar skriva så flödar det bara på.


överallt men ingenstans

Publicerat: 2011-08-30 | 12:26:50 i Allmänt
Sitter i skolan nu och försöker fokusera. Men vad svårt det är!!

Jag ser sorg i allt... Det är som en hinna som lägger sig över allting.... Inget får mig sluta tänka och jag kopplar allt till förlusten av D. Vad folk säger, texter jag läser, saker jag ser.

Fick ett häfte med dikter som ska analyseras och jag klarar det inte.
En del av mig säger, ta dig samman nu människa!
Och en annan del säger, hur kan jag sitta här och bara låta livet fortsätta som inget skulle hänt!

Idag när jag svängde in på parkeringen till skolan så slog det mig. Det var här vi träffades sist. På parkeringen och jag hade bråttom, så jag stack iväg fort och vi sa vi ses sen.

Det blev mig ett jävla långt sen......

Och förut när jag skrivit om jobbiga saker så har det liksom varit som jag lagt av mig bördan. Men denna gång så sitter den kvar iaf..

Ikväll ska jag träffa fler vänner och det gläder jag mig till!

Idag ska man återgå till en vardag

Publicerat: 2011-08-30 | 07:40:10 i Allmänt
Och det är det jag behöver. Ingen blir lyckligare av att jag sitter hemma och det var heller inte det min vän velat.

Igår kväll kom vår kära vän K hit och vi pratade mycket.
Det var första gången jag pratade utan att gråta. Vi mindes alla underbara stunder och skrattade mycket åt alla roliga minnen som vi faktiskt har. Och det kändes bra.

Det är så sant, att det är med vänner man tar sig igenom allt, även en väns bortgång.


Nu blir det skola för mig och mina stora prinsessor.

Ha en underbar dag alla fina människor.

Puss och kram

Alltid och för evigt

Publicerat: 2011-08-30 | 07:36:05 i Allmänt

Ett samtal förändrade min värld
Det svartna och jag föll

Du lämnade mig på vår färd
Fast jag så hårt om dig höll

Ett tomrum finns nu kvar
Det gör så ont i mitt bröst

Alla minnen som jag har
Och jag finner ingen tröst

I drömmars värld vi möts
I mörkret ser jag dig

Där livet återföds
Där du inte lämnar mig

Så villa nu min vän
& finn din inre frid

Alla frågor tar vi sen
När vi tillsammans har evig tid


Minnesstund på jobbet........... Oj vad jo...

Publicerat: 2011-08-29 | 16:25:13 i Allmänt

Minnesstund på jobbet........... Oj vad jobbigt det var men ändå vackert. Att han berört så många människor och att så många verkligen sett vilken underbar människa han var. Just nu är jag mest orolig för min äldsta flicka, Natalie, hon stänger in sig och har under helgen varit lättirriterad och blir tårögd för minsta lilla. Men när vi pratar säger hon att det inte är något. Hon har full koll på mig när hon är hemma och frågar ofta om jag är ledsen. Om vår vän vill hon inte prata, hon biter ifrån direkt. Det som blev tokigt var att hon såg mig när jag fick beskedet. Jag hade aldrig trott att jag skulle reagera som jag gjorde, jag föll ihop med telefonen i handen och det enda som kom ur min mun var nej nej nej , blandat med tårar. Innan jag tog mig samman hade Natalie stängt sig. Jag önskar jag hade kunnat hanterat det annorlunda för jag tror jag utsatte tjejjerna för något dom inte borde sett. Men jag får ge det några dagar och se hur hon tar allt. Ronja däremot har gråtit, frågat och sen också velat prata om sina minnen. Hon sa tex igår : en sån bil hade han också! Så man märker att hon bearbetar och tar sig igenom på sitt vis. Och det är bra. Dom hade pratat om det i skolan också berättade hon och det hade känts bra. Men Natalie vet jag inte vad hon tänker och känner, men jag får väl bara ge henne tid. Vi sörjer alla på olika vis!


Det är med vänner och familj man läker och går vidare

Publicerat: 2011-08-28 | 10:14:04 i Allmänt
När man förlorar någon som står en nära så är det en obeskrivlig känsla av sorg.
Det känns som något gått sönder inom en.

Stundvis har jag kännt ilska, varför varför varför lämnade du oss! Och igår försökte vi gå ner på Gimos torgfest för att komma ut bland människor, det gick inte. Jag kännde hur ilskan brusade upp i mig, hur kunde alla vara så glada och fira en dag som denna!!??? Tårarna vällde upp och efter kanske 1 minut på torget gick jag därifrån. Men ilskan lägger sig fort... Alla lever ju bara sina liv, vilket dom ska göra, för livet är kort, för kort.

Sen känner man så otroligt med familjen.

Men jag har otroliga minnen från vår käre vän och är glad att vi ändå stod så nära. Sommaren som har gått har vi fått mycket tid med varandra, midsommar, grönan-besök, grillpub, myskvällar och vi har haft så många skratt ihop. Även sedan flera år tillbaka finns minnen så starka och speciella för oss att dom aldrig kan blekna. Vårt bröllop är en stor del också. Han är en stor del av vår familjs historia och det kan inget ändra på.

När jag nu loggar in på facebook så ser jag han i chatt listan på höger sida varje gång. Tydligen så spars dom man chattat mest med alltid där vare sig dom är inloggade eller inte. Jag rycker till varje gång innan jag minns att han kan omöjligt vara inloggad och då ser jag att ingen grön "online-plupp" lyser vid hans namn. 

När jag skulle skriva en hälsning till honom i hans logg så skar det i mig. Jag borde ju skriva : ska vi ses i helgen? eller något liknande. Det var inte meningen att jag skulle ta farväl i hans logg på facebook, det är dom inte till för. Men det var första steget för mig att inse att hans saab kommer inte rulla in på gården igen. Han finns inte på chatten mer. Och han kommer inte att ringa mer.


Många har hört av sig via samtal, sms, mail, chatt osv och jag är så otroligt tacksam för att så många finns där. Och även om jag inte svarat alla så skickar jag härmed en hälsning till er med varmt hjärta och ni ska veta att det betyder otroligt mycket!


(En del kanske tycker det är jobbigt att läsa eller tycker jag är tjatig som skriver. Men det är mitt sätt att ta mig vidare och då råder jag er att inte läsa på ett tag. Alla läker vi på olika sätt och jag vill inte att mina ord ska få någon att må sämre. )

saknas

Publicerat: 2011-08-28 | 09:27:22 i Allmänt

Hur går man från A till Ö när D fattas?


Inga tårar förändrar historia. Ingen ilska...

Publicerat: 2011-08-27 | 15:53:23 i Allmänt

Inga tårar förändrar historia. Ingen ilska förändrar historia. Ingen ånger förändrar historia. Inget kan förändra, inget ta bort sorgen. Men kärleken leder oss till en framtid med underbara minnen som ingen kan förstöra. Jag kommer alltid älska dig, mer än du någonsin förstod!


ibland händer saker man inte förstår. Och ...

Publicerat: 2011-08-26 | 22:02:02 i Allmänt

ibland händer saker man inte förstår. Och just nu känns allt som innan varit tungt som småsaker. En av våra allra käraste och närmsta vänner har nu lämnat vår jord och jag hoppas mer än någonsin att det finns ett liv efter detta. Det känns som jag gått sönder inuti och jag vet inte var jag ska ta vägen. Jag kommer sakna min vän varje dag i resten av mitt liv. Mina tankar går till familjen och jag kan inte ens föreställa mig vad dom går igenom. Och min vän kommer alltid leva vidare i mitt minne och hjärta. Vila i frid och vi ses igen!


shit vilken vecka?!?!?!?!?!?!? Ja, skolrut...

Publicerat: 2011-08-26 | 17:33:56 i Allmänt

img_5665 (MMS)

shit vilken vecka?!?!?!?!?!?!? Ja, skolrutinerna sitter inte helt och jag känner mig galet stressad. Mitt stora hinder är läsning och jag ska läsa 4 svenska och 2 engelska böcker denna höst! Så många böcker har jag inte läst i hela mitt liv! Pommes, men vi gör väl ett försök iaf! Nu blir det iaf fredagsmiddag med vänner!


Nu sitter man med lilla fröken Paukkopippi...

Publicerat: 2011-08-19 | 16:55:46 i Allmänt

img_7689 (MMS)

Nu sitter man med lilla fröken Paukkopippinen och allt är guld! Snart tar vi nog en sup ! Skål


Det finns en kille i mitt liv som jag älsk...

Publicerat: 2011-08-19 | 08:52:24 i Allmänt

Det finns en kille i mitt liv som jag älskar förutom min man. Jag är tacksam att han finns mitt liv och jag är stolt över att få vara en del i hans liv. Om han bara själv såg en tiondel av vad jag ser hos han skulle han förstå att allt löser sig. Du är bäst min vän!


Ja i vissa fall gör storleken stor skillna...

Publicerat: 2011-08-18 | 18:08:32 i Allmänt

img_3492 (MMS)

Ja i vissa fall gör storleken stor skillnad! Så här kan det gå när gubben handlar ! Gissa vilken min käre make har köpt? Ha ha ha men jag ska inte klaga, han försöker så gott han kan! Hemmapappa till i januari, hur ska detta sluta ? ;)


Ser jag ensam och vilsen ut?

Publicerat: 2011-08-18 | 13:15:23 i Allmänt

Ja jag måste nog göra det eftersom alla vet vad som är bäst för mig och vill tala om det också. Visst jag är tacksam för att någon har orken att bry sig så pass men ibland blir det lite tokigt!

Dubbla budskap och sen är oftast den enkla utvägen den bästa.


Mycket har hänt runt mig och jag har fått flera moraliska dilemma på rad här.. Och jag kanske inte agerat "rätt" i allas ögon men det är också väldigt lätt att stå vid sidan av och döma andra. Jag är väldigt rak och säger inget jag inte kan stå för medans andra säger saker men helst inte att det ska komma fram att dom sagt det. Men det är väl kanske därför jag sitter i en utmärkande sits ibland.


Ett av mina stora problem är att jag måste lära mig att SLUTA bry mig. Inte helt, men iaf ibland. Skaka av sig saker och låta det rinna av och sen lämna det. Man kan inte ändra på det som varit. och jag kan inte hjälpa alla som har det tufft.

Ibland kan hjälpa andra vara en utväg för mig att inte ta tag i egna tuffa perioder, jag liksom sätter mig in i andras situationer för att slippa ta tag i mitt eget.

Just nu är det lugna gatan men det har varit tufft!


Idag ska jag iaf på en lekdejt hos en vänn som jag umgås alldeles för lite med, enligt mig iaf, hon är alltid så positiv och glad och det verkar iaf som all bullshit bara rinner av och fastnar inte för en sekund.
Det är något jag också skulle vilja känna och utstråla.

Så snart bär det av på besök in till Gimo city, för det var ju bara tre år (om inte 4) sedan jag var där och hälsa på!!!

Shame on me!


mammas älskling sover sött som en ängel! E...

Publicerat: 2011-08-17 | 12:58:48 i Allmänt

img_5912 (MMS)

mammas älskling sover sött som en ängel! En portion mat, en youghurt och ny blöja, det är receptet för en nöjd Troya :) inga protester, hon skrattade när jag la henne i sängen och 3 sekunder senare slog dom små locken igen. Älskar mitt lilla hjärta så mycket!


RSS 2.0